Wat zijn de beste historische/periode drama's?

Wat zijn de beste historische/periode drama's? mei, 10 2023

Inleiding: De aantrekkingskracht van historische drama's

Als liefhebber van historische drama's ben ik altijd op zoek naar de beste en meest interessante series en films die ik kan vinden. Wat is er nu mooier dan wegdromen bij een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in een andere tijd, met prachtige kostuums, spannende intriges en natuurlijk een vleugje romantiek? In dit artikel deel ik mijn top 7 historische en periode drama's met jullie, zodat ook jullie kunnen genieten van urenlang kijkplezier.

1. Outlander: tijdreizen en romantiek

Outlander is een serie gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en vertelt het verhaal van Claire, een getrouwde verpleegster uit 1945 die per ongeluk terug in de tijd reist naar het Schotland van 1743. Daar ontmoet ze de knappe en charismatische Jamie Fraser, met wie ze noodgedwongen trouwt om haar leven te redden. De serie zit vol met spannende avonturen, prachtige locaties en natuurlijk een hartverscheurende liefdesdriehoek tussen Claire, Jamie en haar man Frank uit de 20e eeuw. Outlander is een absolute aanrader voor liefhebbers van romantische historische drama's.

2. Downton Abbey: het leven in een Engels landhuis

Downton Abbey is een van mijn favoriete historische drama's. De serie volgt het wel en wee van de adellijke familie Crawley en hun bedienden op het prachtige Engelse landgoed Downton Abbey. De serie speelt zich af in de periode van 1912 tot 1926 en laat op een boeiende manier zien hoe de wereld verandert en welke invloed dit heeft op het leven van de personages. Downton Abbey is een must-see voor fans van Britse kostuumdrama's.

3. Peaky Blinders: misdaad en intriges in het Birmingham van de jaren '20

Peaky Blinders is een spannende en stijlvolle serie over de criminele bende van de familie Shelby in het Birmingham van de jaren '20. De serie zit vol met geweld, intriges en natuurlijk Tommy Shelby, de charismatische en intelligente leider van de bende. Peaky Blinders is een geweldige serie voor iedereen die houdt van misdaaddrama's met een historische setting.

4. Poldark: romantiek en avontuur in het 18e-eeuwse Cornwall

Poldark vertelt het verhaal van kapitein Ross Poldark, die na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog terugkeert naar zijn geboortestreek Cornwall. Daar probeert hij zijn leven weer op te bouwen en zijn oude liefde, de beeldschone Elizabeth, te heroveren. Poldark is een prachtige serie met veel romantiek, avontuur en mooie landschappen. Een echte aanrader voor liefhebbers van historische drama's.

5. The Crown: het leven van koningin Elizabeth II

The Crown is een indrukwekkende serie over het leven van de Britse koningin Elizabeth II, vanaf haar huwelijk in 1947 tot aan de huidige tijd. De serie is prachtig gefilmd en heeft een uitstekende cast, waaronder Claire Foy en Olivia Colman als Elizabeth. The Crown biedt een fascinerende kijk op de wereld van het Britse koningshuis en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en royalty.

6. Versailles: intriges aan het hof van de Zonnekoning

Versailles is een prachtige en intrigerende serie over het leven van de Franse koning Lodewijk XIV en zijn hof aan het paleis van Versailles. De serie zit vol met politieke intriges, schandalen en prachtige kostuums en decors. Versailles is een geweldige serie voor iedereen die houdt van historische drama's met een vleugje glamour en decadentie.

7. The Tudors: het turbulente leven van koning Hendrik VIII

The Tudors is een meeslepende en sexy serie over het leven van de beruchte Engelse koning Hendrik VIII en zijn zes vrouwen. De serie zit vol met politieke intriges, schandalen en natuurlijk veel liefde en lust. The Tudors is een geweldige serie voor liefhebbers van historische drama's over koninklijke families en hun intriges.

Afsluiting: Geniet van de beste historische drama's

Ik hoop dat jullie net zo veel plezier beleven aan het kijken van deze historische en periode drama's als ik. Laat je meevoeren door de prachtige verhalen, kostuums en locaties en geniet van urenlang kijkplezier. Veel kijkplezier!

© 2024. Alle rechten voorbehouden.